self-knowledge

Exprimă-te cât mai precis.

Folosește un limbaj plăcut, care să te scoată în evidență și care să te diferențieze de ceilalți. În legătură cu ceea ce nu cunoști, nu stăpânești, trebuie să taci. Limbajul ar trebui să fie optimizat și să nu conțină propoziții lipsite de logică și de sens. Limbajul s-a construit în urma nevoii de comunicare. Principalele motive pentru care nu înțelegem  anumite lucruri este acela că nu înțelegem cuvintele în sine.

Cel care înțelege sensul lor gândește și  trăiește altfel.

Văd foarte des oameni cărora le este teamă să-și exprime punctul de vedere. Aceste lucruri se datorează faptului că vrem să părem interesanți, cool, mișto și ne ignorăm identitatea adevărată. Nu încerca să împlinești dorințele altor persoane, ci pe ale tale.

Lumea are nevoie să-ți înțeleagă sentimentele, să le transmiți emoție. Asta e ceea ce te face special și îți dă puterea de a fi tu însuți. E momentul în care realizezi cine ești și-ți faci curajul de a te expune în fața lumii la fel de liber precum te privești în oglindă.

Cu toții trecem prin perioade grele în viață. Toți avem momente în care nu suntem noi înșine, ci ne transformăm în ceea ce vor alții de la noi să fim.  Fii fidel propriului tău sine, nu-l mai răni și nu îl mai minții. Crează-ți propria ta perspectivă asupra vieții și nu te mai lăsa influențat negativ de alte persoane. Respectă principiile care te definesc. Nu te supune așteptărilor celorlalți. Lipsa acceptării de sine atât emoțional cât și fizic, duce la o acumulare de frustrări.

Oriunde vei privi, vei da de înșelătorie și minciună, dragoste, fustrări, bine și rău, ăsta e riscul de a trăi și asta pentru că suntem ființe capabile de acte morale.

A ne înțelege pe noi înșine este cheia unui portal spre o viață  trăită  în fericire.

photo source: Pinterest
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.