DETOX

Alcoolul, instrumentul iadului.

A distrus ani la rând generații, o face și astăzi, toți cei care cad în capcana alcoolului își varsă durerea sau neîmplinirile în el. Se lasă străpunși de acesta și gustă din plăcerea lui, astfel devenind dependenți. Un drog pus la îndemâna oricui. 

Nu doar că e toxic la nivelul organismului, ci și la nivelul emoțiilor. Distruge speranțele și încrederea în sine, predominând întregul corp și întreaga minte. Aproape toate țesuturile și organele sunt vulnerabile la efectele alcoolului. Macină tot ce ai mai de valoare, ajungând de la un corp sănătos la unul nesănătos și de la o minte înțeleaptă la una îngustă. Toxicitatea alcoolului duce la tulburari de coordonare și la tulburări de echilibru. Fiind consumat necontrolat și fără măsură duce la dependență, la demență. 

Dependența de alcool este consumul de bautură alcoolică, un obicei de uz excesiv, indiferent consecințele asupra persoanei iubite sau familiei. De cele mai multe ori, persoanele dependente de alcool neagă acest lucru sau refuză discuțiile despre consumul alcoolului. Apare dependența fizică, caracterizată printr-o stare de rău, însă în ciuda acesteia, persoana în cauză, caută încontinuu prin orice mijloc, să obțină substanța. 

Dependenţa psihică reprezintă nevoia de a menține sau regăsi plăcerea care i-a oferit-o alcoolul, starea de bine și de satisfacție pe care acesta o simte în urma consumului, dar mai ales de a evita starea psihică de rău simțită în lipsa alcoolului. 

Demența este afecțiunea caracterizată de degradarea funcțiilor creierului, afectând întâi memoria. Consumul excesiv de alcool evoluează progresiv. Puținele dintre simptomele acesteia sunt: irascibilitatea, incapacitatea de a lua decizii, stări de agitație și nervozitate, confuzie mentală și tulburări de memorie. 

Cu cât este consumat mai des, cu atât acesta va produce mai multe modificări la nivel emoţional şi comportamental, ducând la tulburări somatice şi psihologice grave. La fiecare consum de alcool sunt distruse mii de celule nervoase, care nu se mai regenerează niciodată. Pentru a reuși să te eliberezi de această capcană e nevoie de o detoxifiere a organismului dar și de o detoxifiere emoțională.

photo source: Pinterest
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.