self-knowledge

Îmbrățișează necunoscutul.

Întâlnirea cu necunoscutul este periculoasă sau plăcută, depinde din ce unghi alegi să privești. Evitarea lui nu reprezintă o soluție, cel puțin nu una pe termen lung. El se naște în urma amintirilor. Când deja cunoaștem anumite lucruri, oameni, emoții, ne este prea teamă să facem față noului, ne plafonăm cu ceea ce cunoaștem. 

Dorința noastră de a stăpâni orice situație definește întocmai “necunoscutul” prin forma nevoii de control, pe care o avem sau am avut-o cu toții la un moment dat. Pe ceea ce suntem stăpâni nu avem cum să dăm greș, întrucât suntem familiari cu acele aspecte. Confortul cu care suntem obișnuiți este locul în care ne simțim în siguranță, cel din care ne desprindem mult prea greu, cel pe care-l alegem mereu atunci când este pus cot la cot cu ceva nou. Din cauza fricilor și a pericolului pe care ni-l punem în față, ajungem să nu ne folosim de potențialul nostru maxim.

Ne lăsăm prinși în cercul vieții pe care-l știm prea bine, în care totul are un sens, de altfel, cel pe care ni-l dăm noi, încât nu reușim să depășim linia cercului din teama de necunoscut și frica unei noi viziuni. Singuri ne punem bariere mentale și tot singuri putem reuși să trecem granițele. Ne înnecăm în propriul “necunoscut” și alături de el, libertatea se transformă în teamă.

Înfruntă-ți fricile. Frica semnalizează pericolul și pregătește organismul pentru a reacționa la situațiile care apar în viață. Ești făcut pentru a rezista în fața fricii, chiar și atunci când aceasta este exagerată în lipsa unui pericol real. Respiră adânc și confruntă-te cu ele. Oamenii care și-au făcut curajul de a păși în exteriorul cercului sunt cei care și-au găsit răspunsurile. Când te limitezi la anumite surse, oameni, senzații, emoții, nu o să găsești niciodată soluții. Problemele apar tocmai din cauza necunoașterii. Dacă am cunoaște absolutul, nu am mai avea probleme, sau am avea întotdeauna rezolvările.

Când “necunoscutul” devine “cunoscut” se așează un sentiment de învingere, o lecție de viață sau de moarte. Numai prin modul în care ne gestionăm lucrurile putem fi liberi față de noi înșine, însă, oricât ne-am dori să trăim în prezent, tot într-o amintire a necunoscutului cunoscut vom sfârși.

photo source: Pinterest

Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.