self-knowledge

O dată ce știi încotro vrei să te îndrepți, intuiția îți va arata cum să ajungi acolo.

Intuiția este cunoașterea din interiorul nostru, senzația ce apare instantaneu în subconștient trecând peste limitarea conștientului pentru a permite luarea unei decizii impulsive. Dacă te-ai aflat vreodată în fața unei diviziuni a vieții și ai ales la impuls o direcție, ceea ce a contribuit la această decizie a fost întocmai intuiția. Este definită ca fiind al şaselea simţ al omului și ne poate ghida în viață dacă îi permitem acest lucru.

Intuiția are întotdeauna dreptate. Cei mai mulţi dintre noi trebuie să învețe să facă distincția între intuiție pură și iluzii sau idei proiectate despre oameni și situații.

Cei care nu își folosesc al șaselea simț, sunt cei care își ghidează viața după legea Egoului, sunt cei care se lasă controlați de povestea lor și care se definesc prin experiențele pe care le-au avut în trecut, nu se pot desprinde de trecut. Nu vor și nu pot conștientiza că purtarea acestui bagaj al trecutului le consumă energia, făcându-le inaccesibil drumul spre evoluție, spre experiența interioară.

Mulți oameni vor să aibă încredere în centrul lor, în sinele lor superior, însă se tem că intuiția lor va da greș  sau că vibrațiile lor vor greși. De fapt, egoul lor încearcă să-i convingă că nici nu este cazul să aibă încredere în astfel de simțuri.

Așadar, intuiția este una dintre acele abilități formidabile ale creierului uman, care ne ajută să gestionăm situații complexe şi să luăm decizii în contexte deosebit de copleșitoare.

“Singurul lucru cu adevărat valoros este intuiția.”-Albert Einstein

photo source: Pinterest

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.